Procurorii DNA verifică modul în care a fost finanţată activitatea formaţiunilor politice din Prahova. Primii care au recunoscut solicitarea procurorilor anticorupţie au fost reprezentanţii PNL care au trimis un comunicat de presă.

"În vederea unei informări corecte şi transparente, vă comunicăm că astăzi, 09 aprilie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat organizaţiei PNL Prahova, printr-o adresă oficială, registrul de evidenţă a sponsorizărilor aferent perioadei 01.01.2011-08.04.2015, în interesul urmăririi penale ce se efectuează într-un dosar deschis de Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.", se spune în comunicatul PNL Prahova.

Acelaşi tip de documente a fost solicitat şi de la PSD Prahova. "Am primit o adresă de la DNA în care ni se solicită să le punem la dispoziţie registrul de evidenţă a sponsorizărilor din perioadele 2008- 2014 şi 2011-2015. Nu ştim dacă vom duce noi documentele respective la DNA sau va veni cineva să le ridice de la sediul partidului. Oricum documentele sunt pregătite şi vor fi predate anchetatorilor", ne-a declarat Rareş Enescu, secretarul general al PSD Prahova.