Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, cu ocazia prezentării bilanţului celor 100 de zile de mandat la Palatul Cotroceni, că nu i-a solicitat lui Traian Băsescu să părăsească Vila Lac 3, reşedinta oficială a preşedintelui României. Iohannis a constatat ironic faptul că la 100 de zile de la preluarea funcţiei de preşedinte al României statul român nu i-a pus la dispoziţie reşedinţa oficială.

Klaus Iohannis a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, că nu i-a solicitat fostului preşedinte Traian Băsescu să părăsească Vila Lac 3 şi nici nu au discutat despre mutarea acestuia la Scroviştea.
"Nu m-am întâlnit cu fostul preşedinte, nu i-am solicitat absolut nimic, nu am discutat nici despre reşedinţă nici despre politică. Fostului preşedinte îi prieşte pensia: este foarte vocal şi postac. Îi doresc să fie sănătos", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că el nu a fost întrebat despre mutarea lui Traian Băsescu la Scroviştea şi acest lucru nu intră în atribuţiile sale.
"Nu am fost nici intrebat nici nu mi-am spus pararea, nu ma intereseaza, e problema altora cum se repartizeaza aceste imobile. Au trecut 100 de zile din mandatul meu şi statul român nu mi-a pus la dispoziţie reşedinţa oficială. Ce se va intampla in continuare vom urmari cu mare atentie", a spus Klaus Iohannis.

Traian Băsescu a anunţat, luni, pe Facebook că s-a mutat provizoriu la Scroviştea, într-o casă a RA-APPS, până ce o locuinţa repartizată de Regie, în strada Gogol, va fi renovată.