Reprezentanţii Guvernului Republicii Moldova au venit cu precizări în privinţa informaţiilor apărute în presă privind studiile premierului Chiril Gaburici, scrie UNIMEDIA.

„Astăzi în unele surse mass-media din Moldova a apărut o informaţie privind eventuala deţinere de către premierul Chiril Gaburici a unei diplome de Bacalaureat. Informaţia este ruptă din contextul unui raport mai larg al Ministerului Educaţiei oferit Parlamentului şi prezentată în mod eronat. Ţinem să informăm încă o dată publicul, că premierul Chiril Gaburici nu deţine diplomă de Bacalaureat, lucru comunicat anterior în mod oficial presei. Înmatricularea la ASEM a lui Chiril Gaburici nu s-a făcut în baza unei diplome de Bacalaureat, fapt făcut public de premier”, anunţă  un comunicat al Guvernului de la Chişină.

Totodată, se menţionează că Inspectoratul General al Poliţiei s-a autosesizat şi verifică inclusiv versiunea prin care dosarul original de studii să fi fost substituit:

„Asta ar explica eventuala apariţie a unei diplome de Bacalaureat cu însemne de falsificare. Ţinem să menţionăm că titlurile manipulatorii, potrivit cărora Chiril Gaburici deţine o diplomă de Bacalaureat cu semne de falsificare nu îşi găsesc confirmare nici în raportul Ministerului Educaţiei care menţionează expres: Din actele prezentate reiese că dosarul este deschis […] pe faptul deţinerii de către prim-ministrul Republicii Moldova Chiril Gaburici a diplomei de Bacalaureat care poartă semne de falsificare, care, din infomaţiile noastre nu există”.

SURSA: Cotidianul.ro