Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost reţinut de procurorii anticorupţie, joi, în dosarul privind acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro, judecătorii de la ICCJ urmând să decidă dacă vor dispune arestarea lui.

Procurorii anticorupţie au emis ordonanţa de reţinere pe numele lui Nicolescu în jurul orei 13.30.

Deputatul PNL urmează să fie dus în Arestul Poliţiei din Capitală.

DNA va cere judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) arestarea lui Theodor Nicolescu.

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a venit la DNA, joi, pentru a fi audiat, după ce Camera Deputaţilor a avizat reţinerea şi arestarea sa, în dosarul privind despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro, el spunând că este pregătit pentru orice decide procurorul.

Theodor Nicolescu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 13.00, fiind citat de procurori în dosarul în care este urmărit penal pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

"Nu comentez în niciun fel procedurile judiciare, decât în faţa instanţei de judecată. În rest, intru cu demnitate şi cu capul sus", a spus Nicolescu.

Întrebat dacă el crede că va fi reţinut, Nicolescu a spus: "Nu ştiu, este la latitudinea procurorului. Sunt pregătit pentru orice. Scopul meu final este să obţin achitarea în acest dosar. Toate eventualele neplăceri de pe parcurs fac parte din procedură".

Camera Deputaţilor a aprobat miercuri cererea DNA de avizare a reţinerii şi arestării preventive a lui Theodor Nicolescu, în dosarul privind despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Procurorii DNA au extins, în 18 martie, urmărirea penală faţă de Nicolescu pentru luare de mită, pe lângă cele trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, pentru care era deja urmărit penal.

Theodor Nicolescu este acuzat că, în perioada în care a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a luat peste 6,2 milioane de lei pentru a soluţiona favorabil anumite dosare, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Dosarul a fost deschis după ce, în ianuarie 2015, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, ca urmare a unor nereguli găsite la controale privind dosare de retrocedări.