Darius Vâlcov a declarat, sâmbătă seara, agenţiei MEDIAFAX că nu a demisionat din postul de ministru al Finanţelor, ca reacţie la informaţiile apărute în spaţiul public conform cărora acesta s-ar fi retras din Guvern.

"Nu am demisionat", a spus Vâlcov.

În cursul zilei de sâmbătă, după ce Darius Vâlcov a fost audiat, vineri seara, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în calitate de suspect, în spaţiul public au apărut informaţii că acesta ar fi demisionat din postul de ministru.

În acelaşi timp, mai mulţi comentatori politici au apreciat că Vâlcov ar trebui să demisioneze.

Tot sâmbătă, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a scris, pe Facebook, că premierul Victor Ponta ar trebui să-i solicite demisia de onoare ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, întrucât un membru al Executivului urmărit penal nu poate avea decât o contribuţie negativă la imaginea României.

"Calitatea de urmărit penal într-un dosar de corupţie îl obligă pe ministrul Finanţelor, dl Darius Vâlcov, să demisioneze din Guvern. Ca jurist, respect prezumţia de nevinovăţie, care i se aplică şi domniei sale. Ca cetăţean al României, am renunţat să mai acord prezumţia de competenţă miniştrilor din cabinetul Ponta, dar îmi doresc ca finanţele ţării să fie gestionate de o persoană a cărei integritate nu este atinsă de nicio suspiciune de corupţie", a spus Gorghiu.