Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely, fiind înregistrate 154 de voturi "împotriva" solicitării, 125 "pentru", alte cinci voturi fiind nule.

Procurorii spun că, în 2011, Laszlo Borbely ar fi primit foloase necuvenite din partea unui om de afaceri, constând în renovarea şi utilarea apartamentului ministrului, în valoare de peste 80 mii de lei.

În schimb, Borbely trebuia să intervină pe lângă funcţionari din Administraţia Naţională "Apele Române" pentru a favoriza societatea omului de afaceri la diferite licitaţii organizate în toată ţara.

Fostul ministru al Mediului Lazlo Borbely a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că redeschiderea dosarului său privind începerea urmăririi penale, printr-un simplu denunţ, reprezintă "un abuz clar" din partea unor procurori.

El a susţinut, în timpul dezbaterilor din Cameră privind cererea de începere a urmăririi sale penale, că o cerinţă importantă pentru redeschiderea unui dosar este apariţia unui element nou, "indicii temeinice", în acel dosar şi a apreciat că acest lucru nu s-a întâmplat în cazul lui.

Borbely a arătat că dosarul său, pentru care se decisese NUP în 2014 a fost redeschis pe baza unui "autodenunţ".