Fostul preşedinte Ion Iliescu împlineşte, marţi, 85 de ani, el urmând să petreacă prima parte a zilei acasă, în familie, alături de soţia sa, Nina Iliescu, urmând ca seara să participe la un concert privat, oferit în cinstea sa de către membrii Clubului de la Bucureşti.

Surse din anturajul fostului preşedinte au precizat, pentru MEDIAFAX, că Ion Iliescu nu va avea niciun fel de activitate publică în prima parte a zilei de marţi, pe care o va petrece acasă, în compania soţiei sale, Nina Iliescu.

Sursele citate au menţionat că Ion Iliescu va participa, în cursul serii, la un concert privat, unde se va cânta muzică clasică, dar nu numai, oferit în cinstea sa de către membrii Clubului de la Bucureşti, fundaţie al cărei membru fondator este.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a urat, luni, „La mulţi ani!” preşedintelui de onoare al partidului, Ion Iliescu, în numele BPN, cu o zi în avans, transmiţându-i mulţumiri pentru tot ce a făcut şi exprimându-şi speranţa ca şi social-democraţii să ajungă la vârsta acestuia.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu a fost prezent, luni, la şedinţa BPN, absenţa sa de la şedinţele formaţiunii devenind, în ultima perioadă, de notorietate.

Anul trecut, la împlinirea vârstei de 84 de ani, fostul şef de stat nu a avut program public.

Iliescu nu a participat la concertul de muzică clasică organizat în 2 martie pentru sărbătorirea sa, apropiaţi ai preşedintelui de onoare al PSD afirmând că acesta şi-a petrecut seara acasă, împreună cu familia. Membrii Clubului de la Bucureşti, organizaţie prezidată de către fostul şef de stat, au organizat în 2014, cu o zi în avans, la Ateneu, un concert de muzică clasică în interpretarea Orchesterei Naţionale de Tineret. La eveniment au participat membri ai PSD, admiratori ai fostului preşedinte, dar şi fostul şef de stat Emil Constantinescu.

Şi în 2012 a fost organizat un concert la Ateneu cu ocazia zilei de naştere a lui Ion Iliescu. El a fost felicitat, la finalul concertului dat în onoarea sa, de către invitaţii săi, aceştia ciocnind o cupă cu şampanie cu fostul şef al statului la împlinirea de către acesta a vârstei de 82 de ani.

În 2013, preşedintele de onoare al PSD şi-a petrecut ziua de naştere acasă, alături de soţia sa, Nina, iar seara a mers la Ateneu, unde s-a lansat o carte despre el.