Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seară că intenţionează să se retragă din viaţa politică la finalul actualului mandat de senator, care se finalizează în 2016, menţionând că este tentat să revină ”la catedră” şi să scrie cel puţin o carte.

Antonescu a susţinut la B1Tv că nu doreşte să-şi mai asume o poziţie politică de conducere pe viitor în PNL. În acest context el a fost întrebat dacă va mai candida la un nou mandat de senator. ”Foarte puţin probabil...mai spre sigur, nu”, a replicat fostul preşedinte PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă asta înseamnă că se va retrage din politică. ”Sigur (...) la finalul acestui mandat foarte probabil, da”, a mai spus senatorul PNL.

De asemenea, el a fost întrebat ce anume vrea să facă dacă se retrage din viaţa politică.

”Eu nu am spus niciodată <<staţi puţin că am obosit, că m-am săturat, staţi puţin că mi s-a umplut paharul, staţi puţin că mă dau un pic la o parte să-i mai las şi pe alţii să văd ce fac, că mă odihnesc un pic şi mai vedem după aceea>>. Eu cred că lucrurile au un ciclu. Aceste decizii ale mele sigur că din din constatări, din experienţe, la capătul a două decenii de activitate politică. Dar sunt până la urmă decizii luate la nivel personal, până la urmă viaţa oamenilor nu e la fel de lungă ca istoria sau politica. Sunt foarte multe opţiuni în viaţă, foarte multe lucruri care ne tentează, foarte multe lucruri pe care le putem face sau putem încerca să le facem (...) Mi-ar plăcea foarte mult şi e o nostalgie pe care am avut-o în toţi aceşti ani, să revin la o catedră, mi-ar plăcea să scriu, s-au adunat foarte multe cărţi necitite şi poate că măcar una nescrisă...”, a mai declarat Antonescu.

Totodată, el s-a arătat dezamăgit de faptul că o serie de persoane pe care le-a susţinut au încălcat singurul lucru pe care l-a cerut de la politicienii de care s-a înconjurat, anume acela de a nu fura.

”În politica românească şi în viaţa publică românească cu referire la politică există îngrozitor de multă mizerie morală, îngrozitor de multă ignoranţă, incultură, agresivitate, pe care vrând, nevrând le înghiţi, le aspiri, le trăieşti, ani de ani. Lucrurile nu se întâmplă peste noapte (...) În momentul în care foarte mulţi oameni din cei pe care îi susţinusem ca preşedinte, îi adusesem în Guvern, îi susţinusem la preşdinţia unor consilii judeţene, ajung prin puşcării, prin arest, în situaţii în legătură cu care oricât de puternică ar fi prezumţia de nevinovăţie... toate lucrurile astea te apasă şi toate lucrurile astea la un moment dat te fac să te autochestionezi ca lider”, a mai spus fostul preşedinte PNL.

De asemenea, Antonescu a precizat că a renunţat şi la calitatea de preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei, pe care a obţinut-o în urma alegerilor parlamentare din 2012 cu sprijinul USL.