La plecarea de la Congresul PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu a răspuns, asaltat de ziarişti, câtorva întrebări legate de legătura sa cu SRI şi serviciile, despre informaţiile venite de la Elena Udrea şi despre dosarul fratelui său. Fostul preşedinte a spus că  ”nu-şi va lăsa mandatele distruse de unii care vor să facă acest lucru” şi care l-au împiedicat mereu să realizeze ceva.

"Elena Udrea mi-a spus. În mod categoric mi-a spus, dar preşedintele nu are niciun mijloc de verificare. Preşedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Preşedintele este beneficiarul informaţiilor", a declarat fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu a mai susţinut, după discursul de la congresul PMP, că va reacţiona la recentele declaraţii din spaţiul public despre ultimul său mandat: "M-am hotărât să nu-mi las distrus mandatul, voi relua toate minciunile din spaţiul public din ultima perioadă. Mi-am făcut o listuţă", a precizat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a spus că fratele său e o victimă. ”Banii au ajuns la el pentru a-i da înapoi, nu ca mită”. Despre informaţiile alternative primite de la Elena Udrea, a spus că aşa e, dar nu sunt singurele primite de la un politician, aşa cum un preşedinte nu se lasă doar pe mâna serviciilor care-i trimit informaţii. El a spus că s-a bazat şi pe informaţiile venite prin presă, pe sintezele făcute de departamentul care primea scrisori şi reclamaţii de la cititori, pe ce a aflat de la alţi politicieni şi el a dat mai departe servicilor informaţiile.

Pe baza lor unul cu ”B” a fost dat afară de la drumuri parcă. Despre Elena Udrea a spus din nou că a fost o sursă pentru el dar nu singurul politician cu care a discutat. El a survolat cu abilitate subiectul Udrea care va răspunde fireşte, în faţa procurorilor şi judecătorilor, dovedindu-şi nevinovăţia. El a amestecat-o pe Udrea cu alţii, ceea ce nu i-a prea ieşit.

Fostul preşedinte a atacat în stilul cunoscut presa, ziariştii Trustului Intact, care fac ”prostituţie”, referindu-se nu doar la unele asistente care se prostituează, ci şi la ”prostituţia ca profesie”.  S-a referit şi la ”un alt Gâdea„ de la o altă televiziune, identic primului, aceste completări făcând parte din mai vechile sale războaie cu ziariştii.