Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, întrebat fiind dacă-şi doreşte conducerea Serviciului Român de Informaţii şi dacă ar accepta această funcţie în cazul în care i s-ar propune, că în opinia sa cel mai potrivit post pentru el este acela de membru al partidului din care face parte.

Prezent, sâmbătă, la Sinaia, liderul UNPR, Gabriel Oprea, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că nu îşi doreşte funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, rămasă liberă după demisia lui George Maior, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cred că cel mai potrivit post pentru mine este să fiu membru al acestui partid. Este un proiect politic pe care l-am început cu aceşti colegi, chiar suntem toţi membri fondatori şi cred că a fost benefic până la urmă pentru stabilitatea economică şi politică din România şi pentru mine şi pentru dumneavoastră în sensul că într-o perioadă grea economică, chiar grea de tot, am adus acel plus de stabilitate. Asta-mi doresc în momentul de faţă. Căutăm să fim serioşi, să ne ţinem de cuvânt în contextul în care în politică nu prea se ţine nimeni de cuvânt, ca să fie foarte clar” a spus Gabriel Oprea.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi-a înaintat, marţi, demisia de la conducerea SRI preşedintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o, anunţul fiind făcut de Administraţia Prezidenţială.