După o perioadă de acalmie, prilejuită probabil de recenta lună de miere, Călin Popescu Tăriceanu revine cu o declaraţie savuroasă legată de şeful statului. Astfel, fostul premier a spus că nu îl vede pe Traian Băsescu plimbându-şi prin parc nepoata născută recent. Afirmaţia a fost făcută în contextul afirmaţiilor despre opoziţia politică din partea partidelor de dreapta. Călin Popescu Tăriceanu consideră că în acest moment opoziţia este „superanemică” . Întrebat dacă Traian Băsescu se vede un eventual premier într-o legislatură viitoare, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns că preşedintele are nevoie de un vehicul peste care să fie şef.
„Sigur că are nevoie de un vehicul. N-o să stea să se îngrijească de nepoata proaspăt născută. Nu-l văd cu căruţul în parc. Îşi caută un vehicul şi va vrea să fie şef peste ceva. Nu ştiu ce va face”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul prim-ministru a spus că nu a observat creşterea PDL în sondaje – comentând diferenţa de 20 de procente dintre PSD şi PNL – şi a adăugat că el crede într-o democraţie adevărată, în care opoziţia trebuie să fie puternică. „Opoziţia, în momentul de faţă, hai să fim serioşi, este superanemică”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

„Văd că au apărut o serie de partiduleţe – Mişcarea Populară, Forţa Civică - n-au forţă de atracţie şi de coagulare. PDL rămâne principala forţă de dreapta, dacă vreţi să-i spuneţi. Eu am avut tot timpul multe comentarii critice la adresa acestei etichete pe care consider că Partidul Democrat nu o merită. PDL poate să devină un partid de centru dreapta. În 2004-2008 a fost un partid populist, demagogic. În perioada următoare la fel, influenţat de Băsescu. Nu este un adevărat partid de dreapta”, a mai spus fost prim-ministru al României.

Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să-i ureze preşedintelui şi fiicei sale să se bucure de fetiţa născută.