Deputatul Mircea Roşca, fostul lider al PNL Prahova, a scăpat de arestul preventiv. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus ca parlamentarul prahovean să fie cercetat în stare de arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Conform unor surse apropiate lui Roşca, parlamentarul a ajuns în cursul nopţii la locuinţa sa din Comarnic, iar astăzi a discutat telefonic cu mai mulţi apropiaţi ai săi.

Mircea Roşca este acuzat de trafic de influenţă într-un dosar în care mai sunt vizaţi vărul acestuia Adrian Rotilă, aflat de asemenea în arest preventiv, dar şi liderul PNL Azuga Gabriel Popescu, aflat sub control judiciar.

Camera Deputaţilor i-a ridicat imunitatea lui Roşca pe 18 noiembrie 2014, iar pe 22 noiembrie, parlamentarul a fost reţinut de procurorii DNA, primind ulterior mandat de arestare preventivă.

Roşca este şi vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, liberalii anunţând doar înlocuirea sa de la şefia organizaţiei Prahova, nu şi suspendarea din Biroul Permanent Naţional al partidului.