Ministrul Justiţiei  Robert Cazanciuc a comentat la Ploieşti cazul lui Toni Greblă, judecătorul CCR împotriva căruia DNA a demarat urmărirea penală. Cazanciuc a afirmat că ”nu este o situaţie plăcută pentru nimeni ca un judecător de la Curtea Constituţională să fie sub anchetă” şi că ”trebuie trase învăţăminte”.

”Evident că nu este o situaţie plăcută pentru nimeni ca un judecător de la Curtea Constituţională să fie sub anchetă. Pe de altă parte, faptul că DNA îşi face datoria indiferent de persoane, nu poate să fie decât un lucru foarte bun, remarcat de noi în plan intern, remarcat în plan extern”, a spus Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei a adăugat că procesul penal, indiferent de faza în care se află, are şi un rol preventiv pe care unii nu îl înţeleg. ”Din păcate, se întâmplă aceste lucruri. Nu putem decât să luăm act de ele şi să încercăm cu toţii dacă se poate să tragem învăţăminte din acest lucru. Nu este un scop în sine să pedepseşti pe cineva, dar procesul penal, indiferent de faza lui, are şi un rol preventiv important. Din păcate, de foarte multe ori rolul preventiv al procesului penal se pare că nu este înţeles de unii dintre concetăţenii noştri” a adăugat Cazanciuc.