Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis ca deputatul liberal Mircea Roşca să rămână în arest preventiv. Parlamentarul, fost lider al PNL Prahova, este acuzat de DNA de luare de mită şi trafic de influenţă.

Instanţa supremă a respins ca nefondată contestaţia formulată de Roşca faţă de decizia de prelungire pe o perioadă de 30 de zile a măsurii arestului preventiv, hotărârea fiind definitivă.

Mircea Roşca este acuzat de trafic de influenţă într-un dosar în care mai sunt vizaţi vărul acestuia Adrian Rotilă, aflat de asemenea în arest preventiv, dar şi liderul PNL Azuga Gabriel Popescu, aflat sub control judiciar. 

Camera Deputaţilor i-a ridicat imunitatea lui Roşca pe 18 noiembrie 2014, iar pe 22 noiembrie, parlamentarul a fost reţinut de procurorii DNA, primind ulterior mandat de arestare preventivă.

Interesant este că Roşca rămâne, în continuare membru PNL, fiind înlocuit de la conducerea filialei Prahova abia după o lună de la arestarea preventivă. Noul lider al PNL Prahova este senatorul Ioan Luchian.

Roşca este şi vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, liberalii anunţând doar înlocuirea sa de la şefia organizaţiei Prahova, nu şi suspendarea din Biroul Permanent Naţional al partidului.