Senatorul Tudor Chiuariu este urmărit penal în dosarul în care este arestat preventiv Viorel Hrebenciuc privind retrocedări de suprafeţe mari de pădure, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Sursele citate au susţinut că faţă de Chiuariu s-a dispus control judiciar de către procurorii Serviciului teritorial Braşov al DNA.

Potrivit surselor citate, în calitate de avocat, Chiuariu ar fi cerut bani în schimbul unei intervenţii la prefectul de Bacău pentru retrocedarea unei suprafeţe de pădure.

Sursele citate afirmă că ar fi vorba despre două milioane de euro.

Banii ar fi fost ceruţi, spun sursele, de la Paltin Gheorghe Sturdza, "mascaţi" în onorariul de avocat. Aceleaşi surse au mai menţionat că Tudor Chiuariu a fost sâmbătă la DNA Braşov pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea de trafic de influenţă.

În acest dosar, se află în arest preventiv Viorel Hrebenciuc, dar şi Ioan Adam şi Paltin Gheorghe Sturdza, iar Andrei Hrebenciuc în arest la domiciliu.

Viorel Hrebenciuc a fost arestat pe 29 octombrie 2014, el fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi cumpărare de influenţă, spălare a banilor, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, începând cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, împreună cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza şi Dan Bengescu, a constituit şi coordonat un grup ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi o cât mai rapidă vânzare unui teren forestier în suprafaţă de 43.227 ha dobândit prin hotărâre judecătorească a Tribunalului Covasna.