Preşedintele Klaus Iohannis şi-a schimbat, miercuri, fotografia de profil de pe pagina de Facebook, cu mesajul ”Je suis Charlie”, apărut în mediul online, ca etichetă imediat după atentatul din Franţa şi care a fost postat şi pe site-ul săptămânalului Charlie Hebdo, unde a avut loc atacul terorist.

”Vă chem să fim alături de familiile victimelor tragediei de astăzi din Franţa, alături de cei pentru care libertatea de exprimare este un crez. Suntem datori să luptăm împotriva terorismului, acest flagel nimicitor care nu îşi mai poate avea locul în lume”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

În plus, şeful statului şi-a modificat imaginea de profil a paginii de Facebook cu Eticheta ”Je suis Charlie”.

Eticheta #JeSuisCharlie (Eu sunt Charlie, n.r.) a invadat internetul, miercuri, după atacul terorist produs la sediul publicaţiei Charlie Hebdo din Paris, soldat cu cel puţin 12 morţi, acelaşi text fiind afişat şi pe site-ul săptămânalului.

Eticheta #JeSuisCharlie a început să fie postată miercuri pe reţelele de socializare Facebook şi Twitter, de utilizatori, în semn de solidaritate cu victimele şi familiile lor, potrivit independent.co.uk.

De asemenea, textul "JeSuisCharlie" apare scris cu litere albe, cu fonturile specifice publicaţiei, într-un pătrat negru şi pe prima pagina a site-ului săptămânalului, www.charliehebdo.fr, care afişează doar această imagine.

Imaginea a fost totodată distribuită, în mod masiv, de utilizatorii de internet din toată lumea.