Directorul SRI, George Maior, a declarat, în luna octombrie, că îşi va depune demisia în faţa noului preşedinte ales al ţării, apreciind că este normal,într-un stat democratic, ca viitorul şef de stat să decidă în ceea ce priveşte serviciile de informaţii. Dacă declaraţia va deveni realitate, zilele lui George Maior în fruntea SRI sunt numărate, iar preşedintele Klaus Iohannis va trebui să propună o altă persoană în fruntea acestui serviciu secret.

Potrivit informaţiilor publicate de ZIUAnews, cele mai mari şanse de a prelua conducerea SRI le are europarlamentarul PNL, Eduard Hellving, un apropiat al lui Iohannis. In 2012, odată cu venirea USL la guvernare, Hellving a ajuns ministrul dezvoltarii regionale şi turismului, preluând acest mandat de la Elena Udrea.

În urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, el a câştigat un mandat de deputat, pe listele USL, în Colegiul uninominal nr. 4 din Ilfov, dar pe 3 septembrie 2013, a demisionat ca sa ajungă europarlamentar ca urmare a vacantării a două locuri după numirea Ramonei Mănescu ca ministru al Transporturilor şi a lui Cristian Buşoi în fruntea Casei de Sănătate.

La alegerile europarlamentare din mai 2014 a obţinut un nou mandat de europarlamentar.