Alina Gorghiu este noul preşedinte al PNL. Gorghiu a fost votată de 47 membri ai Biroului Politic Naţional, în timp ce contracandidatul său, Ludovic Orban, a primit 28 voturi.

Alina Gorghiu şi Ludovic Orban au candidat la şefia partidului, după ce Klaus Iohannis a demisionat din PNL, pentru a putea ocupa postul de preşedinte al  României. La sosire Alina Gorghiu a declarat că nu a venit ca să-l provoace pe Ludovic Orban.

"Nu am venit să contracandidez un amic, un coleg, ci am venit să transmit un mesaj colegilor din care să înţelegem cu toţii că PNL are astăzi prin plecarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, prin câştigarea alegerilor, are ocazia la unitate reală. Unitate de care nu s-a bucurat foarte mult în ultima vreme şi are ocazia să stabilească odată pentru totdeauna, definitiv dacă mai era nevoie, că este reala dreaptă în România", a mai spus Gorghiu.

Iniţial, în cursă intrase şi Teodor Atanasiu, dar aseară a anunţat că renunţă la candidatură şi o va susţine pe Alina Gorghiu, care a intrat în competiţie în locul său. Gorghiu s-a bucurat şi de sprijinul lui Klaus Iohannis

Este pentru prima oară în istoria PNL când partidul este condus de o femeie, dar gurile rele susţin că prin Alina Gorghiu, preşedintele Klaus Iohannis îşi va păstra influenţa în interiorul formaţiunii politice.