Deputatul Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova, va petrece sărbătorile în arestul Poliţiei de la Câmpina. Judecătorii au decis prelungirea mandatului de arestare a lui Mircea Roşca până pe data de 18 ianuarie

Vă prezentăm soluţia instanţei:

Admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, privind pe inculpaţii Roşca Mircea şi Rotilă Adrian. În baza art. 234-236 alin. 2 Cod procedură penală prelungeşte arestarea preventivă a inculpaţilor: - ROŞCA MIRCEA pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 20 decembrie 2014 până la data de 18 ianuarie 2015, inclusiv. - ROTILĂ ADRIAN pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 21 decembrie 2014 până la data de 19 ianuarie 2015, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu în sumă de câte 25 lei pentru fiecare inculpat, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare.

Vă reamintim că deputatului Mircea Roşca i-a fost ridicată imunitatea parlamentară de către colegii săi din Camera Deputaţilor pe data de 18 noiembrie, pe 22 noiembrie a fost reţinut de procurorii DNA, fiind apoi arestat preventiv pentru 29 de zile.

Parlamentarul liberal este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.

Liberalii prahoveni au în continuare o problemă de imagine, nerezolvată în acest moment. Cum Mircea Roşca rămâne în arest, iar el nu şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte al filialei, putem spune că PNL Prahova este condus de după gratii.

Poate că liderii centrali ai partidului se vor sesiza despre situaţia delicată de la Prahova şi vor desemna urgent un lider interimar până la organizarea alegerilor interne. Nu de alta, dar nu poţi acuza PSD de corupţie, când tu ai corupţii tăi. Ba şi mai mult, corupţii tăi sunt şi lideri de filială judeţeană şi municipală...