Secretarul general al Partidului Mişcarea Populară, Clement Negruţ, a anunţat sâmbătă că europarlamentarul Cristian Preda a fost exclus din partid.

Clement Negruţ, secretar general al PMP, a anunţat într-o conferinţă de presă că europarlamentarul Cristian Preda a fost exclus din PMP.

„Un punct pe ordinea de zi a făcut referire la propunerea consiliului executiv naţional de excludere din PMP a domnului Cristian Preda, europarlamentar. Conform articolului 16 şi articolului 18 din statutul PMP, coroborat cu articolul 20 din acelaşi statut, propunerea consiliului executiv naţional, care a luat în discuţie de mai multe ori această propunere de excludere, a adus în discuţie azi propunerea de excludere care a fost votată în unanimitate”, a declarat Clement Negruţ.  

Acesta a precizat că europarlamentarul a fost exclus din cauza acţiunilor care au lezat statutul PMP. „Propunerea de excludere e strict legată de activitatea şi actiunile care au lezat statutul PMP, drept pentru care consiliul executiv naţional a luat în discuţie abaterile disciplinare a domnului Cristian Preda şi a propus excluderea sa.

Această propunere a fost validată prin vot cu majoritate absolută, de către membrii consiliului naţional. Regretăm atitudinea fostului nostru coleg, dar nu putem tolera, chiar de la nivelul unui europarlamentar, atititutidini prin care se aduce atingere imaginii şi activivităţii PMP”, a mai spus Clement Negruţ.