Teodor Atanasiu, candidat la şefia PNL, se laudă prin partid că ar avea sprijinul lui Klaus Iohannis pentru succesiune, au declarat surse liberale pentru stiripesurse.ro.

Crucială în acest sens va fi poziţia pe care o va adopta Klaus Iohannis cand revine din concediu, spun sursele citate. Totul depinde dacă preşedintele ales va nominaliza un preferat sau nu se va implica deloc. Până in acest moment, mai spun surse din PNL, Klaus Iohannis nu a făcut comentarii privind succesorul sau la sefia partidului, astfel incat varianta lansata de Teodor Atanasiu n-a fost contrazisa in partid.

Informatiile au fost confirmate parţial de către senatorul PNL Cristian Bodea, care vorbeşte despre faptul ca unii candidaţi la şefia PNL "se laudă" au susţinerea lui Klaus Iohannis.

"O eventuală recomandare lui Klaus Iohannis va vicia în mod grav desemnarea acestui preşedinte interimar al PNL, pentru că sunt mulţi care se vor teme să i se opună. Nu ştiu dacă vrea să o facă, dar sunt deja mulţi candidaţi care se laudă că au susţinerea lui Iohannis. Un joc corect în PNL este neimplicarea lui Iohannis", a declarat acesta, intr-o conferinta de presa.

Liberalii se tem de Vasile Blaga. Surse din partid spun că se aşteaptă ca 'buldogul' să-l sape pe urmaşul lui Klaus Iohannis în PNL, miza fiind controlul partidului in 2016.

"Nu contează cine va ajunge preşedintele PNL, Blaga va face tot posibilul ca acesta să se facă de râs. Vedem cine câstiga Cupa în 2016-2017, acolo e lupta. Asta dacă nu pierdem localele, parlamentarle, că ne-am dus. E ca la sumo, Blaga e solid, să vedem dacă ăsta nou (noul presedinte PNL, n.red.) rezistă in ring sau nu rezistă", au declarat surse din PNL pentru stiripesurse.ro.

In lupta pentru şefia PNL s-au înscris Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu.

Sursa : pesurse.ro