Premierul Victor Ponta se va află luni şi marţi, în Republica Moldova, vizita fiind prilejuită de inaugurarea lucrărilor la gazoductul Iaşi - Ungheni.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe premier la Chişinău mai fac parte vice-premierul Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice; Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale; prahoveanul Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei; Remus Pricopie, ministrul Educaţiei Naţionale; Constantin Niţă, ministrul delegat pentru energie; Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii; Bogdan Aurescu, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe; ploieşteanul Mihai Albulescu, secretar de stat la Ministerul Economiei şi Mihnea Constantinescu, ambasador cu însărcinări speciale.

Lansarea lucrărilor de execuţie a gazoductului Iaşi - Ungheni are loc într-o zi cu semnificaţie simbolică pentru Republica Moldova - Ziua Independenţei. Momentul reprezintă punerea efectivă în practică a Declaraţiei comune privind cooperarea bilaterală în domeniul securităţii energetice, semnate la nivel de prim-miniştri, la 17 iulie 2012.
Victor Ponta va participa şi la Forumul Euroregiunii Siret - Prut - Nistru, care cuprinde 2 judeţe din România (Iaşi şi Vaslui) şi 23 de raioane din Republica Moldova. La eveniment va lua parte şi comisarul UE pentru energie, Gunther Oettinger.

Tot la Chişinău se află şi o importantă delegaţie din Prahova, delegaţie care participă la Cimişlia la evenimentul Expo Prahova. Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova va avea o întâlnire cu premierul Ponta, cel mai probabil mâine dimineaţă.

Vom reveni cu amănunte despre această întrevedere.