Deşi PNL a câştigat, pentru prima oară în istoria partidului, alegerile prezidenţiale, filiala Prahova se confruntă cu o gravă problemă de imagine, problemă care afectează şi organizaţia municipală a partidului.

Mai mult, problemele juridice ale deputatului Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova, lider interimar al PNL Ploieşti şi vicepreşedinte la nivel naţional al partidului, ar putea să arunce o umbră serioasă şi asupra lui Klaus Iohannis.

În mod normal, după ridicarea imunităţii deputatului Roşca, filiala ar fi avut nevoie de un lider interimar, până în momentul în care parlamentarul îşi va rezolva problemele cu justiţia. Din păcate, liberalii prahoveni preferă să se ascundă în spatele unor lideri de paie, precum Ionuţ Ionescu sau Marius Fenechiu,  încercând să nege o problemă evidentă.

Din păcate această stare de incertitudine secătuieşte filiala prahoveană şi o face uşor de digerat de către colegii de alianţă de la PDL.

Cu un PDL condus de Roberta Anastase, un foarte bun strateg în materie de coordonare a unei filiale de partid, PNL-ul decimat va fi o pradă sigură pentru democrat liberalii dornici de pierderea numelui.

Liberalii trebuie să se replieze urgent şi să desemneze un nou lider al filialei, rapid şi fără a sta prea mult pe gânduri. În momentul de faţă, singurul care poate prelua interimatul PNL Prahova este senatorul Ioan Luchian. Medicul se bucură de o imagine bună, este membru PNL de peste 20 de ani şi, încă un punct forte, a mai condus filiala timp de patru ani. În perioada în care Luchian era preşedintele PNL Prahova, liberalii au consemnat un transfer de top pentru acea perioadă - Horia Toma, cel care deţinea atunci mandatul de primar al Ploieştiului.

Dacă pentru filiala judeţeană există soluţia Luchian, organizaţia municipală chiar are o problemă de identitate. Dintre liberalii vechi şi cu imagine bună, nu prea mai există niciunul în prima linie a partidului. Cel care pare că îşi arogă meritele de şef, în acest moment, este consilierul Iocal Ionuţ Ionescu, care s-a autointitulat lider al grupului PNL-PDL din Consiliul Local Ploieşti. Dacă Ionescu ar prelua, prin absurd filiala, din punctul nostru de vedere ar fi un adevărat eşec, Ionescu nereuşind să scape de imaginea de …social democrat. Ionuţ Ionescu  a fost unul dintre pesediştii de frunte, am putea spune, mai ales că în mandatul lui Emil Calotă a fost director al ADPP (SGU astăzi) şi a fost primul city manager al Ploieştiului.

O soluţie bună ar reprezenta-o Paul Palaş, cel care prin echilibrul de care dă dovadă în activitatea sa din Consiliul Local Ploieşti, a demonstrat, de foarte multe ori, că este un politician matur, care ştie să stea departe de conflicte şi scandaluri.

Oricum, în acest moment, PNL nu mai poate ascunde gunoiul sub preş şi trebuie să desemneze rapid lideri interimari pentru filiala judeţeană şi pentru organizaţia municipală Ploieşti.

Nu de alta, dar orice zi de întârziere va avea consecinţe asupra imaginii liderului naţional Klaus Iohannis.

Iar timpul se scurge…tic-tac, tic-tac…