Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat că se aşteaptă ca la Comitetul Executiv Naţional al partidului, care va avea loc joi, să aibă loc o amplă analiză a celui mai "dificil moment" pe care l-a traversat vreodată PSD de la apariţia sa pe scena politică.

El a adăugat că aşteaptă de la CExN al PSD măsuri concrete de evaluare a ceea ce s-a întâmplat la alegerile prezidenţiale, dar şi un plan de relansare a proiectului politic PSD şi de recredibilizare a guvernării.

"Mă aştept la o primă analiză extrem de serioasă şi cu calm a momentului pe care îl traversăm, cel mai dificil moment pe care acest partid important al României îl traversează în existenţa sa de mai bine de 20 de ani. Aştept, de asemenea, pentru că forul statutar care discută despre guvern, despre numirea de miniştrii în CExN al PSD, să aibă o discuţie foarte serioasă împreună cu conducerea partidului şi conducerea guvernului cu privire la ceea ce este obligatoriu de făcut în această perioadă — o amplă restructurare a guvernului nostru. Pentru că păstrarea guvernării, care pare să fie opţiunea majorităţii decidenţilor din partid, nu trebuie să reprezinte nicio barcă de salvare, nicio tragere de timp, ci probabil una dintre puţinele şanse ca PSD să înceapă anevoiosul drum al recâştigării încrederii oamenilor în ceea ce facem noi şi al depăşirii unui moment atât de greu cum a fost cea mai dramatică înfrângere la alegerile prezidenţiale din istoria PSD-ului", a afirmat Mircea Geoană la Casa Titulescu.

Potrivit acestuia, riscul care poate apărea la CExN este intrarea în discuţii subiective şi personale.

Geoană mai consideră că, la nivelul CExN, trebuie adoptat un set de criterii care, pe de o parte, să vorbească despre mecanismul de selectare a membrilor Guvernului, astfel că cei care vor rămâne sau vor intra în Executiv trebuie să îndeplinească trei condiţii obligatorii — integritate, competenţă, experienţă profesională demonstrată în activităţi anterioare numirii în guvern