Deputatul Roberta Anastase, liderul PDL Prahova, evită întotdeauna declaraţiile cu privire la nou înfiinţatul partid Mişcarea Populară susţinând că democrat liberalii prahoveni nu sunt interesaţi de această nouă structură.

Acţiunile colegilor săi par să o contrazică. Prima organizaţie tentată de o colaborare cu PMP este chiar organizaţia municipală Ploieşti, cea care recent şi-a ales preşedintele în persoana fostului prefect Adrian Dobre.

Surse din PDL Ploieşti ne-au povestit că la începutul săptămânii trecute la unul dintre restaurantele din zona de nord a Ploieştiului a avut loc o întâlnire a membrilor şi simpatizaţilor pedelişti din Colegiul 12 deputaţi.

Întâlnirea a fost coordonată de mai mulţi consilieri locali PDL care i-au informat pe cei prezenţi că până la finalul anului va avea loc o plecare masivă de membrii democrat liberali la Partidul Mişcarea Populară. Motivul invocat de aleşi pentru acest trasfer îl reprezintă imaginea proastă pe care o are PDL în faţa electoratului şi necesitatea de a asigura un număr mare de voturi la europarlamentare pentru o structură politică nou infiinţată şi cu imagine impecabilă.

Sursele noastre ne-au mai spus că liderul PMP Ploieşti ar putea fi senatorul Andrei Volosevici, fostul primar al municipiului, ignorat de Roberta Anastase la recentele alegeri pentru şefia PDL Ploieşti.
În aceste condiţii, ne gândim că Volosevici pregăteşte îi pregăteşte Robertei Anastase o lovitură de palat, lăsând-o pe fosta şefa a Camerei Deputaţilor fără o mare parte dintre colegii de partid.