Fostul director al SIE, Teodor Meleşcanu, a depus luni seară, la Palatul Cotroceni, jurământul de investire în funcţia de ministru al Afacerilor Externe. La ceremonie au luat parte preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, cel care l-a propus le Meleşcanu pentru a ocupa această funcţie.

"Înainte de a depune jurământul, vreau să observ că demisia dlui Corlăţean a intervenit prea târziu; dânsul trebuia să-şi asume eşecul din data de 2 (noiembrie, n.r.) noaptea. Vreau să ştiţi, dle ministru, că nici pe dvs nu v-aş fi numit, având în vedere întâmplările din ultimul an de mandat al dvs la SIE. Dar o fac datorită urgenţei şi mai ales pentru că am rămas cu o declaraţie a dvs în minte - că, dacă aţi fi fost ministru de Externe, nu s-ar fi întâmplat cu votul din Diaspora. Având încredere, totuşi, în ceea ce aţi spus public, va invit să depuneţi jurământul", i-a transmis preşedintele Traian Băsescu lui Meleşcanu, la ceremonia de depunere a jurământului.

Fostul şef al SIE a declarat la Realitatea Tv că dacă ar fi fost ministrul Afacerilor Externe, astfel de probleme la votul din Diaspora nu ar fi avut loc.

La investirea noului ministru al Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu a participat şi premierul Victor Ponta căruia Meleşcanu îi acordase sprijinul candidatului Ponta în turul 2, în schimbul numirii în funcţia de consilier prezidenţial.

Meleşcanu, i-a luat locul lui Titus Corlăţean care şi-a depus demisia în urma scandalului legat de nemulţumirile românilor din Diaspora faţă de modul în care a fost organizat primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie a.c.