După liberalul Ovidiu Silaghi, se pare că un alt politician a fost „turnat” de Nelu Iordache, patronul Romstrade, în faţa procurorilor de la DNA. De data aceasta este vorba despre Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării. Iordache le-a povestit procurorilor anticorupţie cum a vărsat sume mari în euro în conturile familiei Cocoş-Udrea din Dubai.

Iordache susţine că a depus sute de mii de euro pentru a achita comisioanele solicitate de fostul ministru al Dezvoltării după ce Romstrade a primit, cu dedicaţie, mai multe contracte „bănoase”.

Dacă în cazul lui Silaghi, Iordache afirmă că i-a dat fostului ministru al PNL o mită de 200.000 de euro, în cazul Elenei Udrea lucrurile pot fi foarte uşor de dovedit de către procurori. Fiind vorba de transferuri bancare presupusa mită poate fi probată doar cu documentele bancare.

Practic, procurorii trebuie doar să discute cu avocaţii şi cu bancherii care au făcut diligenţele pentru înfiinţarea contului din Dubai, iar Elena Udrea, împreună cu Dorin Cocoş, vor trebui să „viziteze” sediul DNA pentru a da dedicaţii .