Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că organizaţiile judeţene ale PSD au fost chemate la sediul central al partidului, pentru a discuta organizarea pentru turul II. 
 
"Le-am spus despre faptul că nu putem să facem o analiză serioasă a rezultatului de la alegeri în acest format, aşa că am invitat mâine toate organizaţiile, aici la partid. Mâine, de la ora 12:00 vor veni nouă sau 10 judeţe, de la ora 15:00 a doua grupă de judeţe, joi alte două grupuri de judeţe. Judeţele au fost organizate după rezultatele în alegeri. Pentru că nu pot avea discuţii în format comun cu un judeţ care nu a performat la fel cu unul care a performat."
 
Dragnea a afirmat că a transmis un mesaj liderilor din teritoriu, că nu ar fi corect ca premierul României să fie tot social-democrat, în contextul în care Victor Ponta devine preşedinte al ţării. 
 
"Le-am spus-o eu, ca să nu fie dubiu. Nu este corect ca premierul României, după ce Victor Ponta devine preşedinte, să fie tot de la PSD. Nu este corect, dintr-un motiv foarte simplu. Mesajul nostru este că preşedintele Ponta este preşedintele care uneşte, este un mesaj în care credem, nu este de tip Iohannis, sau tip ACL. Nu putem să le spunem românilor să vină alături de noi, să voteze Victor Ponta, ca să luăm noi tot."