Premierul Victor Ponta le-a transmis alegătorilor, marţi, că vrea să fie un preşedinte legitim, ceea ce înseamnă că preşedintele PSD se aşteaptă la o diferenţă considerabilă în turul II, comparativ cu contracandidatul săui, Klaus Iohannis.

"Trebuie să-i convingem pe cei care ne-au votat în turul I să vină din nou la vot, pentru că nu e nimic câştigat", a spus, marţi, candidatul PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, Victor Ponta.

"În turul al doilea totul porneşte de la egalitate şi trebuie să îi convingem pe cei care au votat cu un alt candidat din cei 12 care nu sunt în turul doi să fie alături de noi, pentru că noi îi putem reprezenta, şi pe alegătorii lui Călin Popescu Tăriceanu, şi ai lui Teodor Meleşcanu, Dan Diaconescu, Vadim Tudor şi ai celorlaţi", a mai declarat liderul PSD.

În ceea ce priveşte scorul de la alegeri, şeful social-democraţilor s-a arătat mulţumit de rezultatele obţinute în primul tur, spunând că faţă de 25 mai 2004, când PSD a obţinut 2,1 milioane de voturi, la turul I al prezidenţialelor partidul a obţinut 3,8 milioane, ceea ce înseamnă aproape dublu comparativ cu ultimele şase luni "în care am guvernat ţara".