USL a decis să renunţe la nominalizarea lui Ovidiu Silaghi de la Ministerul Transporturilor. Premierul Victor Ponta a declarat că PNL va face o altă propunere, care va fi prezentată preşedintelui Traian Băsescu.

"Am vorbit cu domnul Silaghi. Şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru. Urmează ca până la expirarea mandatului meu de ministru interimar, după calculele noastre luni 26 august, PNL să facă o altă propunere pe care să o înaintez preşedintelului", a spus Ponta. "Regret că Silaghi se află în această situaţie. Este a doua oară într-un an când e acuzat de ceva. Va merge la DNA şi va da toate explicaţiile", a mai spus premierul.

Daniel Chiţoiu a precizat că există mai multe persoane din PNL care sunt vizate pentru funcţia de ministru al Transporturilor. "PNL se va reuni până la expirarea mandatului interimar al lui Ponta şi Biroul Politic Naţional va nominaliza o altă persoană pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Noi sperăm ca până duminică, luni, să convocăm Biroul. Sunt multe propuneri din PNL, sunt persoane care au mai îndeplinit funcţii administrative, sunt membrii ai conducerii partidului care pot să ocupe această poziţie", a spus Daniel Chiţoiu.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi  a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă ÎCCJ să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată, fapte despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor, transmite DNA.