Fostul şef SIE Teodor Meleşcanu, candidat independent la prezidenţiale, a susţinut, în cadrul unui interviu acordat "Evenimentului zilei", că nu intenţionează să-l schimbe pe Victor Ponta din funcţia de prim-ministru în contextul în care va fi ales preşedinte.

Întrebat dacă va colabora cu Victor Ponta în eventualitatea în care va ajunge preşedinte, Meleşcanu a replicat: "Domnul Ponta este prim-ministru în funcţie şi i se potriveşte. El este susţinut de o majoritate legitimă, prin vot popular, în Parlamentul României. Preşedintele trebuie să respecte votul popular pentru Parlament".

Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii susţine că dacă va fi preşedinte nu va uzita de dreptul constituţional de a nominaliza un premier, care să-şi caute o majoritate, pentru că "în Parlament este o majoritate care susţine un prim-ministru, Parlamentul poate să-l dea jos, partidul din care face parte poate să-l dea jos".

"Asta ţine de o organizare politică în care eu nu am de gând să mă implic", a adăugat Meleşcanu, care pretinde că va avea un rol de preşedinte-dirijor care să reuşească să armonizeze interesele românilor şi să le prezinte un proiect comun, pe care să-l urmeze cu toţii indiferent de diferenţele ideologice.