Liderul PSD, premierul Victor Ponta a anunţat că va propune, pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, să fie organizate cel puţin trei dezbateri publice punctuale, privind politica externă, sistemul constituţional şi, respectiv, viziunea economică, în media diferite, nu la o singură televiziune.

La dezbaterea privind economia va trebui să participe, în opinia lui Ponta, şi persoana propusă pentru postul de prim-ministru de către candidatul la Preşedinţie.

El a precizat totodată că, înaintea primului tur al alegerilor, va participa la orice format de dezbatere care permite o confruntare între toţi candidaţii la Preşedinţie, spunând că a greşit anterior, când afirma că nu va participa la vreo dezbatere înaintea primului tur.

"Probabil chiar mâine vom adresa un apel către toţi ceilalţi 13 candidaţi: până la turul I, dacă există o posibilitate de a avea orice format de dezbateri, eu o să merg. Mai important însă, pentru turul al doilea, noi vom adresa de pe acum invitaţia către oricine va fi în turul al doilea - nu ştiu cine va fi - a organizării a cel puţin trei dezbateri, pentru că o singură dezbatere în care vorbeşti de toate la un loc este destul de greu de urmărit. Obligatoriu candidaţii din turul II trebuie să aibă o emisiune de dezbatere legată de politică externă şi securitate naţională, pentru că asta face preşedintele în special, trebuie să avem o dezbatere legată de sistemul constituţional şi politic românesc - cum crezi că trebuie să fie relaţia preşedinte - guvern -parlament, câţi paramentari să fie, ce să facă Parlamentul, ce facem cu regiunile şi judeţele, cu descentralizarea - şi o a treia discuţie legată de o viziune economică, la care trebuie să participe şi cel pe care îl propui prim-ministru", a spus Ponta la Antena 3.