Tribunalul Bucureşti a admis, luni, cererea privind fuziunea prin contopire a Partidului Naţional Liberal (PNL) cu Partidul Democrat Liberal (PDL), noua formaţiune urmând să se numească PNL.

"Dispune înregistrarea în Registrul special a noii formaţiuni politice rezultate din fuziunea prin contopire, purtând denumirea de Partidul Naţional Liberal", se arată în decizia Tribunalului Capitalei.

Prin aceeaşi decizie s-a dispus şi radierea celor două partide politice care au fuzionat, respectiv a PDL şi a PNL, din Registrul special.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de 10 zile

Procesul de fuziune prin contopire a PNL şi a PDL a fost amânat de mai multe ori, între motive aflându-se şi faptul că instanţa a trebuit să judecate mai întâi fuziunea prin contopire a PDL cu Partidul Forţa Civică.

La un alt termen de judecată, Tribunalul Bucureşti a amânat judecarea cererii pentru că nu au fost citate părţile în mod corespunzător.

PDL şi PNL au depus în 5 august, la Tribunalul Bucureşti, documentele pentru fuziunea prin contopire.

Reprezentanţii PDL şi ai PNL au aprobat în 26 iulie, în unanimitate, într-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire şi statutul noului partid. Protocolul de fuziune dintre PNL şi PDL fusese adoptat şi separat de reprezentanţii PNL, respectiv ai PDL.