Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, este de părere că PNL greşeşte să meargă cu Klaus Iohannis candidat la fotoliul de la Cotroceni, şi să nu mizeze pe fostul preşedinte al partidului, Crin Antonescu.

"Cred că e o greşeală să-l ai pe Crin Antonescu la dispoziţie şi să candidezi cu Klaus Iohannis. Cred că în delegaţia permanentă a partidului se putea stabili candidat Crin Antonescu", a spus Dan Şova, sâmbătă, la Antena 3.

Totuşi, Şova recunoaşte că, personal, se bucură de această alegere a PNL, motivând că lupta PSD va fi mult mai uşoară cu Iohannis decât ar fi fost cu Antonescu.

"Mie îmi pare bine dacă au renunţat la unul mai bun, să pună altul mai slab. Mie îmi convine. Dacă au făcut greşeala asta, să-l pună pe Klaus Iohannis, eu personal nu pot decât să mă bucur. Cred că ar fi fost o luptă mult mai dificilă cu Crin Antonescu şi ar fi fost un adversar mult mai redutabil", a adăugat purtătorul de cuvânt al social-democraţilor.

Referindu-se la opţiunea USL, atunci când alianţa încă exista, Dan Şova a spus că el a crezut foarte mult timp că Antonescu va fi şi va rămâne candidatul PNL pentru prezidenţiale.