Teodor Meleşcanu a demisionat de la şefia Serviciului de Informaţii Externe(SIE). Cel mai probabil, Meleşcanu îşi va anunţa candidatura la Preşedinţie, după cum a explicat pentru Gândul, colonelul Mircea Dogaru, şeful sindicatului cadrelor militare în rezervă, care s-a ocupat de strângerea de semnături.

La doar patru zile după ce admitea că ar putea candida la prezidenţiale dacă „sunt întrunite condiţiile”, Teodor Meleşcanu a demisionat astăzi de la şefia Serviciului de Informaţii Externe(SIE), a spus, pentru gândul.info, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la biroul căruia a ajuns demisia.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis o scrisoare preşedintelui Senatului, dar şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care le propune să ia act de demisia şefului SIE. La doar patru zile după ce admitea că ar putea candida la prezidenţiale dacă „sunt întrunite condiţiile”, Teodor Meleşcanu a demisionat astăzi de la şefia Serviciului de Informaţii Externe(SIE), a spus, pentru gândul, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la biroul căruia a ajuns demisia.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis astăzi o scrisoare preşedintelui Senatului, dar şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care le propune să ia act de demisia şefului SIE.

Generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului Serviciului de Informaţii Externe, va asigura interimatul la conducerea SIE. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul SIE, Teodor Meleşcanu şi-a înaintat luni demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. ''Cu aceeaşi dată, conducerea Serviciului este asigurată de domnul general Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE'', se menţionează în comunicat.