Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi-a depus candidatura, sâmbătă, pentru alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central. Iohannis a adunat 2.210.000 de semnături, deşi erau necesare minimum 200.000.

"Acum am intrat pe drumul drept spre Preşedinţia României. Mulţumesc celor care au semnat pentru mine. Peste 2.200.000 de semnături s-au adunat într-un tip record. Acum a venit vremea faptelor. Sunt mai puţin un om al vorbelor şi mai mult un om al faptelor. Vreau să candidez pentru a face altfel de politică, mai puţin spectacol şi gălăgie, mai multe soluţii pentru România. Nu am în spate niciun fel de grupuri de interese, trusturi, instituţii, ci echipa ACL şi pe cei peste 2.200.000 de alegători care au semnat pentru mine. E o echipă mare, puternică. Sper să se mai adune încă foarte mulţi care vor să meargă pe acelaşi drum cu mine. Forţa lor este forţa mea!", a spus Klaus Iohannis, la ieşirea de la BEC.

La eveniment au participat nume grele de pe scena politică, printre care Vasile Blaga, Mircea Ionescu Quintus, Petre Roman şi Mihai Răzvan Ungureanu.