Ordonanţa care permite migraţia politică a aleşilor locali ar mai fi avut nevoie de 7 voturi pentru a fi aprobată de Camera Deputaţilor. Dincolo de voturile negative ale PNL, PDL, PPDD şi UDMR, principala vină pentru eşecul coaliţiei de guvernare o poartă deputaţii puterii. Dacă de la PSD şi UNPR s-a absentat masiv, la PC a existat un grup de disidenţă. Astfel, doi deputaţi conservatori au votat împotriva ordonanţei, doi deputaţi s-au abţinut şi un alt deputat a absentat.

Vasile-Cătălin Drăguşanu, deputat de Neamţ, şi Ovidiu Raeţchi, deputat din Diaspora, sunt cei doi conservatori care au votat împotriva deciziei guvernului pe care în sprijină. Dacă Raeţchi este deja cunoscut ca un rebel în PC, Drăguşanu îşi motivează decizia prin datoria faţă de alegători. „Mie nu mi-a plăcut forma legii. Nu putem suspenda efectele unei legi pentru 45 de zile. Ori o suspendăm de tot legalizăm traseismul politic, ori nu. Eu am nişte obligaţii faţă de alegători, am nişte afirmaţii făcute când am cerut votul lor, nu pot chiar aşa, din primul mandat, aşa de tânăr, să mă dezic de ceea ce spun”, a declarat Drăguşanu, pentru stiripesurse.ro.

Deputatul Claudiu-Andrei Tănăsescu este chiar mai radical, deşi la votul din plen s-a abţinut. Acesta este de părere că ordonanţa loveşte direct în PC, mulţi aleşi locali ai partidului fiind intens curtaţi de alte partide. „Sunt împotriva traseismului politic, indiferent că fac parte din coaliţia de guvernare sau nu. Este o ordonanţă împotriva firii, împotriva logicii. Urmăm linia partidului, nu ne abatem de la ea, dar când vine vorba de lucruri importante mai votăm şi cu conştiinţa, nu numai cu carnetul de partid. Nu foloseşte nimănui ordonanţa. Sau, pe temen scurt, foloseşte unui număr restrâns de persoane”, a declarat Tănăsescu.

Sursa : stiripesurse.ro