Declaraţia îi aparţine şefului statului, care, repune pe tapet tema agenţilor/ofiţerilor acoperiţi de pe scena politică. Susţine că există printre candidaţii la preşedinţi şi că va aduce probe în acest sens. Băsescu a declarat la B1 TV, că politicienii care vor candida la preşedinţie trebuie să declare pe proprie răspundere dacă au fost sau nu agenţi acoperiţi în vreun serviciu secret: „Mai cred că, candidaţii au timp să-şi completeze CV-ul dacă au fost cumva ofiţeri acoperiţi sau nu”, a spus preşedintele.

„Când discutăm despre funcţia de preşedinte al Romaniei, nu poţi să nu informezi, nu spune nimeni să nu o facă serviciul, dar candidatul are obligaţia să o facă. Nu poţi să fi preşedinte şi să ai dublă comandă” (să aparţi de un serviciu secret – n.a.), a mai adăugat preşedintele.

Traian Băsescu a pronunţat de trei ori acest lucru, ultima oară fraza sunând astfel: „va trebui rapid o hotărîre judecătorească, pentru că altfel serviciul nu poate face publică apartenenţa sau fosta apartenenţă (la un serviciu- n.a.), dar nu poţi fi presedinte şi să ai dublă comandă, să apeşi la două butoane”. În finalul acestei teme, Băsescu a ieşit şi cu ameninţări: „Voi fi în măsură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton”. Evident, preşedintele nu a dat niciun nume, dar cu siguranţă această declaraţie va inflama scena politică. (CC)