Vestea suspendării preşedintelui României a ajuns repede la Washington. Întrebat marţi ce părere are de intenţia unor politicieni care au demarat procedurile de suspendare ale preşedintelui Băsescu, asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA Hoyt Yee a precizat că "nu ar fi potrivit să comenteze asupra dezbaterilor politice interne din România", dar a adăugat: "Cred că este important ca liderii din România să se concentreze asupra acelor chestiuni care sunt importante pentru oamenii din România. Aceste chestiuni sunt economia, locurile de muncă, securitatea, viitorul României".

Oficialul american şi-a exprimat speranţa că liderii politici şi participanţii la alegeri vor încerca să găsească soluţii la problemele de care sunt interesaţi votanţii. "Sperăm foarte mult ca în prezent sau oricând, în special în timpul pre-campaniei electorale, liderii ţării şi persoanele care vor participa la alegeri şi în campania electorală să încerce să folosească oportunitatea de a vorbi în public pentru a găsi soluţii la acele chestiuni de care sunt interesaţi votanţii din România", a spus Hoyt Yee, adăugând că aceste chestiuni sunt la fel în Europa sau în SUA: "cum să consolidezi economia, cum să asiguri un viitor prosper, mai bun pentru cetăţeni şi pentru copiii lor".

"Cred că acestea sunt chestiunile pe care cetăţenii ar dori să le audă", a punctat diplomatul american, citat de Mediafax în pagina electronică. Totodată, Hoyt Yee a subliniat faptul că "este important ca dialogul politic să fie unul bazat pe respect reciproc, să fie bazat pe dialog civilizat, pe intenţia de a încerca să faci ţara să meargă înainte şi în direcţia potrivită". (CC)