Potrivit presei oficiale din China, premierul român, Victor Ponta, ar fi afirmat marţi, la Beijing, că „admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care şi-a condus poporul pe calea socialistă“, scrie ziarul Gândul. La rândul său, preşedintele Xi Jinping a declarat că relaţia pe care China o are cu România în momentul de faţă traversează „cea mai bună perioadă de dezvoltare din istorie“. Aflat în vizită în Beijing la invitaţia omologului său Li Keqiang,  premierul Victor Ponta şi-a declarat aprecierea pentru Partidul Comunist Chinez, susţine presa oficială din China.

„Ponta a spus că România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi că admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care şi-a condus poporul pe calea socialistă”, relatează xinhuanet.com

Potrivit sursei citate, toate aceste afirmaţii au fost făcute marţi de Victor Ponta, în timpul întâlnirii cu preşedintele chinez Xi Jinping. La rândul său, liderul de la Beijing a arătat că ţara sa este „nerăbdătoare să dea mâna cu România în scopul îndeplinirii frumoaselor visuri ale fiecărei dintre cele două ţări”.

Premierul Victor Ponta face, în perioada 30 august - 3 septembrie, o vizită oficială în Republica Populară Chineză, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013.

Victor Ponta a ajuns la Beijing alături de soţie, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi de miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă.