Candidatura lui Cristian Diaconescu la Preşedinţia României se clatină. Mai mulţi membri ai Partidului Mişcarea Populară îl contestă pe Diaconescu, despre care spun că nu va reuşi să atragă nici măcar electoratul formaţiunii. Mai pe ocolite, mai pe direct, popularii ar vrea să îi facă loc Elenei Udrea să candideze pentru prima funcţie în stat.

Scandalul a izbucnit în şedinţa de luni a Comitetului Executiv Naţional al PMP. Conducerea formaţiunii ar fi reclamat o demobilizare a filialelor din cauza lipsei de performanţă a candidatului la preşedinţie, Cristian Diaconescu. Liderii din teritoriu susţin că el nu poate strânge în acelaşi coş voturile lui Traian Băsescu şi îşi pun chiar problema dacă va reuşi să strângă numărul suficient de semnături pentru a candida.

"Nu neapărat este contestată candidatura domnului Diaconescu ci mai mult ne îngrijorează nu doar pe cei care facem parte din CexN ci şi pe membri ai partidului în general. Până în momentul de faţă avem doar 7000 de semnături şi se pare că popularitatea dlui Cristian Diaconescu sau notorietatea sa nu e aşa cum s-a dorit, nu se ridică la nivelul aşteptărilor noastre", a declarat şefa organizaţiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir.

Problemele ar fi fost semnalate chiar de apropiaţii lui Diaconescu.

"Până şi şeful de campanie, Claudiu Palaz, ne-a spus: Îmi e greu să mă duc cu candidatul în ţară, trebuie să dau telefoane să spun mă primiţi. Lucrul acesta nu se întâmplă când vrei să te duci cu Elena udrea", a adăugat Dragomir.

Iar preşedinta organizaţiei de femei a partidului a continuat să o aducă în discuţie pe Elena Udrea. "Dacă atât conducerea PMP cât şi marea majoritate a membrilor cer un alt candid, noi nu ne putem împotrivi. Nu vreau să facem aceaşi greşeală noi, PMP, cum a făcut PDL în 2012 când a aruncat în bătălia pentru Primăria Capitalei un candidat care nu a avut nicio şansă şi membrii PDL o cereau pe Elena Udrea. Eu nu vreau să fiu parte la o altă greşeală majoră. De ce să nu fie România pregatită să voteze o femeie?", a adăugat Dragomir.

Problema candidatului PMP va fi dezbătută în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii.

Elena Băsescu a reacţionat şi ea, pe Facebook: "Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au "probleme" în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru."