Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, într-o declaraţie de la Palatul Cotroceni, că a respins propunerea ca Rozalia Biro să ocupe portofoliul Culturii şi propunerea lui Claudiu Manda la conducerea ministerului Bugetului.

"Am respins propunerea Rozaliei Biro la Cultură, este nepotrivită funcţiei. Oricând în timpul mandatului meu premierul o va propune pentru ministerul Transporturilor, Infrastructurii, nu voi ezita să o numesc, dar nu la Ministerul Culturii, unde cunoaşterea limbii române este esenţială. În ce priveşte a doua propunere legată de nominalizarea lui Iulian Claudiu Manda, am respins-o ca fiind necorespunzătoare.", a declarat preşedintele Băsescu.

Preşedintele Băsescu a mai declarat că îi recomandă premierului "să mai rabde" până pe 22 decembrie acordul de colaborare instituţională şi că face apel către Victor Ponta să reanalizeze decizia luată, menţionând totodată că poate să creadă şi faptul că "fiind foarte cald ieri, poţi deveni nervos".

"Primul-ministru s-a pripit. Îi recomand să mai rabde până pe 22 decembrie 2014 acest acord, pentru că îl ajută şi îl scuteşte de multe explicaţii şi pe el, şi Guvernul lui, şi dă partenerilor noştri sentimentul de stabilitate în drumul european al României şi în consolidarea relaţiei transatlantice şi în respectarea statului de drept'", a spus Băsescu.

El a arătat că face un apel la premier în sensul de a "reanaliza" decizia de denunţare a acordului de colaborare instituţională.