Zilele acestea s-a deschis Târgul Primarilor din judeţul Prahova. Manifestare menită să elogieze cinstea şi onoarea edililor locali, târgul are scopul de a da posibilitatea ariviştilor şi oportuniştilor de a îşi găsi un loc nou sub soare. Când spun soare, mă gândesc la semnul electoral care umplea zidurile romanilor la alegerile din 1946. Alea fraudate baban, vă aduceţi aminte. Ca şi următoarele !

Aşadar, din Ploieşti spre colţurile judeţului au pornit oferte din cele mai bune pentru edilii rurali care nu se mai regăsesc ideologic în confruntarea politică actuală. Normal, că oameni de bine ce sunt (binele lor), aceştia au găsit de cuviinţă (unii dintre ei ) să găsească reverberaţia necesară pentru a răspunde ofertelor, după modelul ursului polar, vrăjit de incantaţiile femelelor intrate în călduri.

Schimbându-şi de îndată ideologia politică de care s-au debarasat că de chiloţii murdari (adică la doi ani), edilii vizaţi au purces să îşi negocieze poziţiile politice, dând cuvenitul flit alegătorilor care prin iunie 2012 le dăduseră voturile. Cum principiile sunt chestiuni care sunt specifice burgheziei, iar aceasta a fost extirpata din cultura poporului român prin grija celor cu stea roşie în frunte, se dau declaraţii de racolare, acesta fiind nouă modă a zilei, un must have al partidelor politice.

Modelul este simplu. Iei una bucată  primar aflat în degringolada politică, îl introduci (sinonim cu bagi, intromisionezi, îndeşi etc) într-o asociaţie inexistentă, îi iei o declaraţie olografă cu şeful de post alături şi îl declari capturat cu un comunicat în presă. Este un fel de Star Wars la nivel sătesc. Chestia aceea cu morală…da mai dă-o-n dragostea mea, că nu ai ce să faci cu ea ! Ia uite ! A ieşit şi de un vers, două, acolo. Fanfara, mai târziu !

Nu ştiu cât va dura această manifestare că organizatorii nu au precizat. Unii se ţin mai tari, că sunt viteji din fire. Alţii, mai băligoşi, se predau înainte să se bage glonţul pe ţeavă. Mari oameni, mari caractere !

Tocmai de aceea, m-am hotărât să cumpăr şi eu vreo doi-trei primari. Înţeleg că preţul nu este mare şi merge şi pe promisiuni. Am nevoie de ei la muncă de jos, chiar de foarte de jos, unde nu ai nevoie de principii. Aştept oferte serioase. Negociabil !