UNPR Prahova a luat cu asalt redacţiile publicaţiilor locale, anunţând din oră în oră o nouă înscriere (sau mai bine spus racolare) în fantomatica Asociaţie UNPR. Excesul de comunicare al unui partid  inexistent până acum, nu a scăpat netaxat de celelalte formaţiuni politice.

Primii au reacţionat liberalii care au anunţat că primarul de la Floreşti, Eugen David, nu a părăsit partidul şi nici nu intenţionează să o facă şi le-au explicat liderilor UNPR că „racolările” de la Păuleşti nu prea există, deoarece viceprimarul şi consilierii erau excluşi din PNL de câteva săptămâni bune.

Nici PDL nu s-a lăsat mai prejos şi a anuţat că „progresiştii clamează racolări inexistente”

Publicăm integral comunicatul PDL Prahova:

„Într-o topică ciudată şi extrem de succinte, comunicatele lansate în media locale de progresiştii prahoveni anunţă înscrierea în Asociaţia UNPR a doi edili ce aparţin Partidului Democrat Liberal. Dincolo de lipsa de susţinere a ştirilor respective, pentru că atât primarul comunei Sângeru, Radu Gheorghe, cât şi primarul comunei Cărbuneşti, Stan Petre, s-au arătat indignaţi de nominalizarea lor ca aparţinând asociaţiei mai sus menţionate, comunicatele respective nu fac decât să pună la îndoială credibilitatea şi capacitatea de comunicare  a semnatarului acestora, respectiv a preşedintelui UNPR Prahova Daniel Niculae. Având, probabil,creierul înfierbântat de zăduful de afară şi sigur îmbătat de succesul trecerii în barca puterii a consilierului judeţean Ionescu Radu, Daniel Niculae s-a grăbit să clameze noi racolări, pe care doar el şi alţi câţiva “regresişti” se încăpăţânează să le vadă acolo unde ele nu există.     

     Lăsând de-o parte tehnica de scriere a comunicatelor, ce trădează experienţa BAC-ului tardiv, preşedintele UNPR Prahova nu încearcă decât să îşi justifice, prin minciună,  lipsa de rezultate în activitatea de racoloare a noi membri din nou formata Alianţă Creştin Liberală din Prahova. De unde tragem cel puţin două concluzii: că ACL le dă fiori reci, în plină arşiţă, celor de la putere, şi că disperarea pune stăpânire, încet-încet, pe venerabilii “mon-cheri” ce conduc, încă, judeţul lui Nenea’ Iancu.

Curat murdar mon cher!”

Acum suntem curioşi dacă vajnicii progresişti se vor mai lăuda şi astăzi cu vreun nou transfug racolat...