Eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova a lui Sebastian Danielescu a avut de această dată succes, semn că PSD încearcă să demonstreze că stăpâneşte în continuare instituţia.

„Condamnatul” Danielescu a avut dreptul la un ultimul cuvând şi a solicitat doar să i se spună de ce este acuzat deoarece în cei aproape doi ani în care a ocupat această funcţie nimeni nu i-a reproşat nimic şi nici nu a avut vreun conflict cu Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, sau cu vreunul dintre angajaţii CJ. Liberalul nu a mai aşteptat răspunsul părăsind sala. Răspunsul a venit din partea lui Mihai Pavel, secretarul Consiliului Judeţean Prahova, care a explicat că „este vorba despre o decizie politică”.

Democrat liberalul Daniel Neagoe a cerut să afle diferenţa dintre revocare şi eliberare din funcţie, declarând că nu doreşte să participe la „o mascaradă politică”. De altfel, doar doi pedelişti au participat la şedinţa CJ, Neagoe şi Dorin Tudora, restul democrat liberalilor fiind plecaţi în vacanţă.

Răspunsul la întrebare l-a dat Rareş Enescu, secretarul general al PSD Prahova, care a explicat sec că „în 2012 era o anumită majoritate politică în CJ, iar în 2014 a fost constituită alta”

Cei doi s-au retras din şedinţă, fiind urmaţi şi de liberalul Romu Moraru. Viorica Vasile a rămas în şedinţă pentru a participa la validarea votului. Iar votul ei a fost singurul împotriva schimbării lui Danielescu.

Şedinţa a înregistrat şi o premieră Simona David şi Radu Ionescu fiind anunţaţi oficial ca înregimentaţi în „Asociaţia UNPR”.

Vot secret şi nu prea

Şi a urmat votul....oficial secret...în realitate atent supravegheat. Ca să nu mai existe eşecul din şedinţa precedentă, când a existat un „trădător”, şedinţa CJ de mazilire a lui Sebastian Danielescu a beneficiat de supravegherea atentă a trei parlamentari. Deputaţii Graţiela Gavrilescu, Alexandri Nicolae şi Vlad Cosma au asistat la şedinţă, cel mai probabil pentru a se asigura că votul se desfăşoară aşa cum trebuie.

Iar votul a fost oricum doar secret nu. Majoritatea aleşilor prezenţi se opreau înaintea cabinei de vot şi votau în aşa fel încât rezultatul să fie văzut de deputatul Vlad Cosma, dar şi de ex-liberalul Vasile Pătraşcu. Singurii care au folosit cabina de vot au fost Mircea Cosma, Radu Ionescu şi Viorica Vasile.

În final, rezultatul votului a fost cel prognozat şi aşteptat de excluşii din PNL: Sebastian Danielescu a fost eliberat din funcţie cu 21 de voturi pentru şi un vot împotrivă.

Vor urma din nou negocieri politice intense, fotoliul rămas vacant fiind râvnit de PPDD pentru Auraş Dragomir, de PLR (deşi oficial formaţiunea nu există în CJ) pentru Toma Pinţoiu şi mai nou de UNPR (nici acest partid nu a intrat în 2012 în CJ) pentru Radu Ionescu.