Preşedintele PRM - aripa Funar, Gheorghe Funar, va candida ca independent la Preşedinţia României la alegerile din toamnă, sloganul electoral al acestuia fiind ”România unită, cu români fericiţi!”.

Potrivit unui comunicat al PRM - aripa Funar transmis sâmbătă, Gheorghe Funar a decis să candideze ca independent deoarece Justiţia nu s-a pronunţat în legătură cu modificările la Statutul PRM şi noua conducere a partidului aleasă la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013.

”În ziua de 2 august, în municipiul Cluj-Napoca, în Inima Ardealului, filialele PRM din această provincie istorică şi din municipiul Bucureşti i-au solicitat lui Gheorghe Funar, preşedintele Partidului România Mare, să candideze la alegerile din noiembrie pentru funcţia de preşedinte al României. Domnul Dr. Gheorghe Funar a acceptat această propunere şi s-a angajat să participe la competiţia electorală, dar nu în numele PRM, ci ca candidat independent susţinut de mai multe partide politice şi organizaţii neguvernamentale. S-a ajuns la această situaţie deoarece Justiţia încă nu s-a pronunţat în legătură cu modificările la Statutul PRM şi noua conducere a partidului aleasă la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013. Dosarul respectiv se află în stare de judecată la Tribunalul Bucureşti”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii PRM - aripa Funar au susţinut că alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 ”au o importanţă crucială pentru existenţa şi viitorul Poporului Român şi al României”.