Vicepreşedintele PNL, Rareş Mănescu, a făcut declaraţii pentru DC News în legătură cu ştirea despre plecarea sa la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Un site a anunţat, pe surse, în cursul zilei de miercuri, că Partidul Reformator Liberal va da o lovitură de imagine, prin cooptarea unui membru marcant al PNL. Astfel, se anunţa că Rareş Mănescu, primarul sectorului 6 şi un membru de bază al conducerii PNL, va părăsi partidul, rămânând membru doar formal, pentru a nu pierde primăria.

Contactat de DC News, Rareş Mănescu a negat categoric orice apropiere de Călin Popescu Tăriceanu sau de partidul pe care acesta se străduieşte să-l înfiinţeze. ”Este o minciună gogonată, a spus Rareş Mănescu, pentru DC News. Nici pomeneală să plec din PNL. Lansarea acestui zvon fără nicio bază reală este un joc murdar, menit să proiecteze o imagine falsă. Aceea că partidul lui Tăriceanu ar exista cu adevărat, când noi ştim cu toţii că este o mascaradă, o grupare de stânga, sponsorizată de PSD, o formaţiune de trădători care fac jocurile socialiştilor” a declarat Manescu

Renate Weber, altă personalitate a PNL care este vizată de zvonurile privind părăsirea partidului, a negat, de asemenea, orice intenţie de plecare din PNL. ”Nici nu mi-am pus problema, a declarat Renate Weber pentru DC News. Sunt eurodeputat PNL, acţionez în grupul PPE, aşa cum a decis partidul”, a adăugat d-na Weber.

Strategia prin care se vehiculează nume ale unor lideri PNL dispuşi să-l urmeze pe Călin Popescu Tăriceanu a fost folosită din momentul în care acesta s-a alăturat PSD. Schimbarea de tactică vizează implicarea unor personalităţi marcante, care să transmită un semnal puternic către liberalii din organizaţiile locale. Dacă, în cazul d-nei Weber, pierderea unui europarlamentar ar fi fost doar o lovitură de prestigiu, plecarea lui Rareş Mănescu ar fi afectat puternic funcţionarea Alianţei Creştin-Liberale. Mănescu conduce un sector mai mare decât multe municipii şi s-a dovedit un bun organizator în campaniile electorale de până acum.

Sursa : DC News