Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că dacă măsura reducerii CAS nu se mai poate implementa este posibil ca Guvernul să se gândească la altă măsură.

"Reducerea CAS este o măsură foarte bună atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru angajaţi. Există susţinere financiară sustenabilă pentru introducerea acestei măsuri de la 1 octombrie. Probabil că domnul preşedinte Traian Băsescu s-a gândit că ar putea avea efecte electorale bune pentru noi, probabil, şi din acest motiv a decis să o retrimită la Parlament. Dacă CAS a fost întors, să vedem, şi nu mai putem face acum, poate ne gândim la altă măsură", a spus Dragnea.

El a mai afirmat că intenţia Guvernului este ca de creşterea economică să beneficieze cât mai mulţi români.

"Fiind o perioadă de creştere economică pentru România, intenţia noastră este ca de această creştere să beneficieze cât mai mulţi români. Ne gândim serios ca această creştere economică, dincolo de faptul că ne asigură stabilitate şi stabilizează România pe un drum serios al dezvoltării, vrem să se întoarcă la cât mai mulţi români prin diverse măsuri. Atâta timp cât la Cotroceni se află Traian Băsescu este posibil orice. Noi putem vota din nou legea în Parlament şi o poate ataca", a explicat Dragnea.

Preşedintele Traian Băsescu a retrimis în Parlament, spre reexaminare, Legea de reducere a CAS, acesta arătând că, "în lipsa compensării reducerii contribuţiei de asigurări sociale, România riscă să întrerupă acordul cu Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Mondială".