Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban îi solicită şefului statului să dea publicităţii şi discuţiile care au avut loc la Cotroceni privind semnarea pactului de coabitare, precum şi negocierile privind împărţirile funcţiilor de procurori în marile Parchete.

''Preşedintele Traian Băsescu, continuând, împreună cu premierul Victor Ponta, circul politic, a difuzat zilele trecute înregistrarea dialogului purtat, la Cotroceni, pe tema reduceri CAS. Se poate trage uşor concluzia că, în acest fel, preşedintele a decis că, în principiu, convorbirile purtate în sediul instituţiei prezidenţiale pot intra în patrimoniul naţional. De aceea, solicit în mod insistent Administraţiei Prezidenţiale, în temeiul legii liberului acces la informaţiile de interes public, să facă publice de urgenţă înregistrările a două momente importante din istoria recentă. Este vorba, în primul rând, de semnarea pactului de coabitare împreună cu domnul Victor Ponta şi discuţiile care s-au purtat cu acest prilej şi, în al doilea rând, de modul în care, la Cotroceni, au fost negociate şi împărţite funcţiile de procurori în marile Parchete'', spune Orban, într-un comunicat de presă.

El adaugă că în ceea ce priveşte cea de-a doua înregistrare, însuşi preşedintele Traian Băsescu s-a referit zilele trecute la acest moment ''făcând precizarea că a fost o înţelegere care nu trebuia făcută şi că, în jurul împărţirii puterii în Parchete s-a purtat un dialog urât''.