Consilierii judeţeni Iuliana Dosaru, Toma Pinţoiu şi Vasile Pătraşcu au fost excluşi din PNL în această seară. Membrii Delegaţiei Permanente a PNL Prahova au votat în majoritate pentru excluderea celor trei care nu au votat pentru validarea mandatului lui Marius Fenechiu în Consiliul Judeţean Prahova Au fost 117 voturi, dintre acestea 3 fiind anulate. Pentru excluderea au votat 86 de liberali prahoveni, iar împotrivă doar 28.

Înainte de vot, cei trei au încercat să se apere motivând că validarea lui Fenechiu nu avea şi avizele celorlalţi preşedinţi ai partidelor din defuncta USL, în speţă semnăturile senatorului Daniel Savu, liderul PSD Prahova, şi a lui Laurenţiu Rebega, preşedintele PC Prahova.

Explicaţiile celor trei nu au fost pe placut colegilor de partid care au decis să îi excludă. În mod normal, cei trei ar trebui să îşi piardă şi mandatele de consilieri judeţeni.

Există însă, în CJ Prahova,  cazul lui Cătălin Niţă, exclus din PPDD, dar care a contestat în instanţă decizia partidului, care activează în continuare în CJ până la hotărârea definitivă a judecătorilor.